- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Teknoloji geliştikçe ve hayatımız sanallaştıkça yazılımcı olmak ve yazılımcı maaşları gündemde çok konu olmuştur.
Yazılımcı mesleğiyle ilgili birçok bilinmeyen hususlar vardır. Araştırmalar sonucu sizlere detaylı ve kısaca bilgi vermek istedik.
Yazılımcı Nedir (Tanımı) ?
Cep telefonları, bilgisayarlar, tabletler ve günümüzde kullanılan birçok elektronik cihazdan tüm teknolojik ürünlerin çalışma sistemini belirleyen programlara yazılım denir.
Tüm teknolojik ürünleri çalıştıran, uygulamalar veya programlar oluşturan kişilere yazılım geliştirici denir. Günlük yaşamı çok daha kolay hale getirmek ve konforlu bir yaşam sürmek için teknolojik araçların çalışmasına yönelik programlar oluşturmak gerekiyor.
Yazılımcı Nasıl Olunur?
Yazılım geliştirici olmak isteyen herkese açık birçok yol var. Kariyerine yazılım geliştirici olarak devam etmek isteyenlerin geçmesi gereken aşamalar vardır. Bu;
- Üniversitelerin iki yıllık önlisans eğitimi veren bazı bölümleri, yazılımcı olmak isteyenler için gerekli eğitimi vererek diplomalarıyla eşleştiriyor. Çalışan lisansüstü öğrenciler, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Bilgisayar Programcılığı gibi ön lisans programlarına devam edebilirler.
- Yazılım mühendisi olmak isteyenler için bir diğer seçenek ise düşük seviyeli bir lisede sayısal bölüm okuyarak 4 yıllık lisans üniversite sınav eğitimi veren Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Mühendisliği bölümlerini geçmektir.
- Yazılım alanında sertifika eğitimi veren meslek programları da yazılımcı olmak isteyenler için bir başka istihdam kaynağıdır. Mesleğe katılma şansı yüksek olan programcı adayları, mesleki eğitim ile başka bir alternatif oluşturmaktadır.
Yazılımcı Ne Kadar Maaş Alıyor?
Yazılımcılar devlette çalışma şansı olan mesleklerden biri olduğu için yazılımcının ne kadar maaş aldığı merak konusudur. Kamuda yazılımcı olarak çalışan bir kişinin maaşı, çalıştığı kurum ve kademeye göre değişmektedir. 6.000₺’den yüksek maaş alıyorlar.