- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Birleşmiş Milletler tarafınca duyuru edilen 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü ile ilgili mesajlar, anlamlı sözler araştırılıyor. Tüm dünyada olduğu benzer biçimde Türkiye’de de mevzuya ilgi çekebilmek için 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü mesajları ve sözleri paylaşılıyor. Binlerce şahıs otizmin hastalık olmadığını farkındalık mesajı ile tüm dünyaya göstermeye çalışıyor. İşte Otizm Farkındalık Günü resimli mesajları, anlamlı sözleri 2023…
OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ 2022
Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü! Otizm eksiklik değil farklılıktır. Farklılıkları beraber fark edelim ve onların şefkatli enerjilerini hissedelim.
Farklılığımız yok, ortaklığımız oldukça! 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde; “Otizme Mavi Işık Yak”
Değişik değişik renkleriyle tüm çocuklar hep beraber el ele.
Beni değiştirmeye emek harcama. Şundan dolayı ben bir yaşam boyu otizm ile beraber yaşayacağım. Yalnızca kabul et, bu benim farkım.
Otizm Farkındalık Günü mesajları ve sözleri 2021: En güzel, Kısa, Uzun 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları seçenekleri!
Hiddet nöbetlerinin otizmin bir göstergesi olduğuna değil, otizmi anlamada başarısız olduğumuzun bir göstergesi olduğuna inanıyorum.
Uzmanlar otizm hakkında daha çok informasyon sahibi olabilirler fakat kendi çocuğunuzun uzmanı sizsiniz.
Frakında olmanız için otizmli bir yakınınızın olması gerekmiyor. Toplumsal bilinçlenme ile otizmli bireylere karşı anlayışlı olmalı ve onları ayırmadan yanlarında durmalıyız.
Otizmli bir beyin eşsizdir. Otizm bir eksiklik olarak algılanır, şundan dolayı çocuk zaman içinde öteki insanoğlu benzer biçimde yazışma kuramaz, etrafındaki dünyayı anlayamaz fakat fırsat verirseniz büyük bir kabiliyeti doğurabilecek bir eksikliktir bu!Otizmin farkındayız, onların yanındayız,
Değişik değişik renkleriyle tüm çocuklar hep beraber el ele.
Bir çocuk bizim öğrettiğimiz yoldan öğrenmiyorsa, kim bilir biz onun öğrendiği yoldan öğretmeliyiz.
Onlar baharın en güzel renkleri, en güzel mavisi Mavi kalp
Otizm hastalık değil, farklılıktır..
Değişik düşünenler fark yaratırlar..
Her çocuk öğrenir. Kimi zaman aynı anda, kimi zaman faklı anda, kimi zaman aynı yolla, kimi zaman değişik yolla.
Farklılıkları bu dünyaya oldukça şey katacak yeter ki bilincinde ve yanlarında olmayı bilelim. Daha güzel bir dünya İçin farkındayız, farklılıklarımızla bir aradayız.
Otizmi bir eksiklik olarak değil değişik bir kabiliyet olarak bakmaya çalışın. Farkındayım bilincinde olun.
Beni değiştirmeye emek harcama. Şundan dolayı ben bir yaşam boyu otizm ile beraber yaşayacağım. Yalnızca kabul et, bu benim farkım.
Bir çocuk bizim öğrettiğimiz yoldan öğrenmiyorsa, kim bilir biz onun öğrendiği yoldan öğretmeliyiz.
OTİZM NEDİR?
Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, diğerleriyle yazışma oluşturmayı zorlaştıran ve engellemiş olan, karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluk olarak tanım edilir.
OTİZM BELİRTİLERİ NELER?
Otizm en erken 8 aylıkken bulgu verir. 18 aylıkken testlerle tarama yapıldığında netice alınır. Güvenilir bir klinik tanı için 3 yaşı bitirmesi beklenmelidir. Göz teması, seslenildiğinde dönerek bakması ve işaret etmesi düzgüsel gelişim açısından önemlidir. Emareleri otizmle karışan hastalıklar vardır. Bilhassa dil sorunlarının bazı formları örtüşür.
– Göz kontağı kuramama,
– Yaşıtlarıyla arkadaşlık kuramama,
– Diğerleriyle eğlence, ilgi yada başarıyı paylaşmaya karşı ilgisizlik,
– Empati eksikliği. Otistikler, diğerlerinin acı ve üzüntü benzer biçimde duygularını anlamada güçlük çekebilirler,
– Konuşmayı öğrenememe yada konuşmada gecikme. Otistiklerin % 40’ı asla konuşmaz,
– Söyleşi etmeye başlamada zorlanma ya da başlamış bir konuşmayı sürdürmede zorlanma,
– Kalıplaşmış yada devamlı tekrarlanan konuşma,
– Aynı şeyleri yapmakta ısrar, rutine sıkı bağlılık,
– Duyusal azca yada oldukça uyarılma,
– Dinleyicilerinin bakış açısını anlamada zorlanma. Örnek vermek gerekirse, karşısındaki kişinin yapmış olduğu espriyi anlamayabilir. Kelimeleri algılayıp anlamış olur fakat ima edileni anlayamaz.