Intel, Arc Battlemage serisi için çalışmalara başladı


Intel, geçtiğimiz yıl tanıttığı Intel Arc serisi ekran kartlarıyla kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Ekran kartı pazarında rekabeti çoğaltmak isteyen Intel, Battlemage mimarisine haiz Arc serisi için çalışmalara başladı.

Intel, Arc Battlemage serisi için çalışmalara başladı

RedGamingTech’in bir raporuna gore, Intel’in yeni nesil Arc Battlemage grafik işlemcisini gölgelendirici sayısını ikiye katlayacak. Arc Battlemage serisinin amiral gemisi olan “BMG-G10”, performans segmentinde rekabet eden SKU’lara güç sağlamayı hedefliyor.

Intel, Arc Battlemage serisi için çalışmalara başladı
Intel Arc Alchemist ekran kartı

Battlemage serisinin, NVIDIA’nın GeForce Ada GPU’larına benzer bir TSMC 4nm sınıfı EUV teknolojisiyle üretileceği sızdırılan bilgiler içinde içeriyor. Ek olarak yeni ekran kartlarının, GeForce RTX 4080’e güç elde eden AD103 benzeri kalıp boyutuna haiz olması umut ediliyor.

NVIDIA, Ada Lovelace mimarisi listesini büyütüyor: RTX 4000 SFF tanıtıldı!

NVIDIA, Ada Lovelace mimarisi listesini büyütüyor: RTX 4000 SFF tanıtıldı!

Ada Lovelace mimarisine dayanan yeni NVIDIA RTX 4000 SFF bugün tanıtıldı. İşte ürünün tüm özellikleri ve fiyatı…

Battlemage serisindeki amiral gemisi modelde yer edinen Xe Çekirdek sayısının 64’e çıkacağı belirtiliyor. Alchemist serisinde bu değerin 32 bulunduğunu belirtmekte yarar var.

Yeni ekran kartlarındaki bir öteki mühim değişim ise çekirdek saat hızlarında yapılacak. Intel’in ekran kartları için 3GHz bandına çıkacağı tahmin ediliyor.

Şirket, 2023’te yenilenmiş Alchemist Plus ekran kartlarını piyasaya sürecek. Performans mevzusunda iddialı olan Battlemage serisi ise 2024 yılının ikinci yarısında oyuncular ile buluşacak.

Siz sızdırılan ekran kartı özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Intel’in Battlemage hamlesi piyasada yer edinebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Amacım insanlara tüyolar, ipuçları, bilgiler, çözümler paylaşmak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Giriş Yap

close